Пране на мокети

Използвайки професионални машини и препарати отстраняваме до 99.8% от нежеланите замърсители.

Прането ЕООД
Пране на мокети

От цялата покъщнина в един дом килимите и мокетите понасят най-голямо натоварване, което ги прави и най-податливи на натрупване на мръсотия и прах. И ако е лесно да изнесете или изперете килима извън дома си, то домашното пране на мокети е почти невъзможно начинание за домакините. Защо е важно да правите редовно пране на мокетите у дома и какво бихте получили от професионалното пране на мокети, прочетете в следващите редове.

Защо има нужда от пране на мокети

Всеки добър домакин почиства мокетите с прахосмукачка поне веднъж седмично и се стреми да се отърве от петната, веднага щом се появят. Но това далеч не е достатъчно. Прахосмукачката не може да се справи с натъпканите в дълбочина замърсявания. С времето те не само карат килима да изглежда мърляв, но носят и неприятни миризми, и бактерии. За да избегнете всичко това, имате нужда и от регулярно пране на мокетите.
Виж повече:

Защо професионално пране на мокети

Пране на мокети 1 - за предпазване от болести
Пране на мокети – бързо, качествено, щадящо
Да направите пране на мокети не е съвсем проста задача. Тъй като не могат да се махнат от пода, те трябва да се перат подобно на меката мебел. Домашното пране на мокети може да доведе до няколко недобри резултата като недобро почистване в дълбочина; разнасяне на петната; увреждане на материята с неподходящ препарат; твърде бавно изсъхване, което е предпоставка за ново натрупване на мръсотия и невъзможност да използвате помещението дни наред. Освен всичко останало, домашното пране на мокети е твърде трудоемко и може да ви отнеме наистина много време, което да се възнагради с не чак толкова добър резултат. И обратно, професионалното пране на мокети е бързо, качествено, щадящо. Опитът, който имат специалистите, съчетан с подходящите препарати и техника, е най-добрият начин да се свърши добре тази задача.

Пране на мокети – за по-добро здраве

Прахът присъства постоянно във всеки дом, независимо колко внимателен е човек и на какво място живее. Тъканта на мокета натрупва най-много прах от всичко у дома, тъй като е на най-ниското място в стаята, а и е с най-голяма площ. А заедно с нея се трупат и други замърсявания от храна, бактерии, акари и т.н. Дори да почистите мокета с прахосмукачка, това не е достатъчно, защото и най-добрите прахосмукачки почистват само горната четвърт от влакната на килима, оставяйки праха в дълбочината им. Професионалното пране на мокети е от огромно значение за предпазване от болести и алергии, тъй като унищожава всички натрупани в тъканта опасни за здравето мръсотии, мухъл, гъбички, акари и други.

Пране на мокети – за дълъг живот на мокета

Пране на мокети 2 - почистване с пара
Пране на мокети да изглеждат по-добре
Професионалното пране на мокети не само ги кара да изглеждат по-добре, но и удължава живота им. Постоянното ходене върху тях и натрупването на мръсотията кара влакната да слягат и да се слепват, а цветовете – да посивяват. Но качественото пране на мокети може да извади на показ блясъка на багрите и да възвърне пухкавия вид на влакната. И все пак не е добре да се прави прекалено често пране на мокети, в противен случай може да получите обратен ефект. Препоръчваме пране на мокетите да се прави 1-2 пъти годишно.

Пране на мокети – за премахване на миризмите

Със сигурност знаете, че дори след почистване с прахосмукачка мокетът може да продължи да мирише неприятно. Това е нормално, тъй като прахосмукачката далеч не може да го почисти в дълбочина. Косми и урина от домашен любимец, разлята храна и напитки, натрупване на прах – те само засилват проблемите с миризмата и домашното пране на мокети често не успява да се справи добре с проблема. За да се отървете от тези миризми, е необходим професионален метод за дълбоко пране на мокети, като например почистване с пара.

Пране на мокети – за премахване на упорити петна

Дори най-малките петна могат да се превърнат в големи и упорити, ако не знаете как да ги третирате правилно. Тук вече е задължително да потърсите професионално пране на мокети. Ние имаме не само дългогодишен опит и задълбочени познания в справянето с всякакви видове петна, но и подходящите препарати и техника за пране на мокети, с които да ги накараме да блестят от чистота. На практика дейностите по пране на мокети са далеч по-сложни, отколкото хората си представят, и неправилните действия могат да причинят непоправими щети на влакната, които ще ви принудят да смените целия мокет.

Професионално пране на мокети – за предпазване от щети

Пране на мокети 3 - за пестене на усилия и нерви
Пране на мокети ще защити дори най-деликатните и фини тъкани
Неправилните препарати, непознаването на тъканите, използването на неподходяща техника може да увреди завинаги тъканта и влакната. Затова домашното пране на мокети е евтиният вариант, който може да ви излезе много по-скъпо. И обратно, професионалното пране на мокети не само ще защити дори най-деликатните и фини тъкани, но и ще им върне блясъка.

Професионално пране на мокети – за пестене на усилия и нерви

Да разчистите стаята, да изберете подходящ препарат за всяко петно, да изберете подходящ препарат за дълбоко пране на точно този мокет, да знаете как да не направите твърде много пяна, как да изплакнете правилно, как да подсушите добре, да имате подходяща техника… твърде много е за едно пране на мокетите у дома, нали? Но при професионално пране на мокети си спестявате всичко това.

Професионално пране на мокети – за пестене на време

Пране на мокети 4 - с професионални препарати
Пране на мокети – бързо, лесно и професионално с Praneto.bg
Със сигурност имате по-добър начин да прекарате няколко часа в почивните си дни от това да се занимавате с пране на мокети. То него така или иначе не разбирате. Оставете специалистите по пране на мокети да си свършат работата по-бързо и качествено от вас, а вие си починете подобаващо. Освен че ще приключим по-бързо с процедурите по пране на мокети, ще ги оставим съвсем леко влажни, за да изсъхнат възможно най-скоро. Така ще можете да се върнете в ежедневния си ритъм много по-рано, отколкото ако правите сами пране на мокетите си.

Професионално пране на мокети в Praneto.bg

Когато поръчате професионално пране на мокети в Praneto.bg, получавате всички благини от бързата и качествена работа на специалисти. Работим с професионални препарати и екстрактор Karcher от най-висок клас. Премахваме петната и замърсяванията безупречно. След извършеното пране на мокети ще се наложи да не стъпвате по него няколко часа, но съвсем скоро стаята отново ще бъде обитаема, чиста и с приятно ухание. Можете да комбинирате посещението ни за пране на мокети с пране на останалите килими и меката мебел в дома ви. Свържете се с нас на телефон 0899861631.
Защо има нужда от пране на мокети
Защо професионално пране на мокети
Пране на мокети – за по-добро здраве
Пране на мокети – за дълъг живот на мокета
Пране на мокети – за премахване на миризмите
Пране на мокети – за премахване на упорити петна
Професионално пране на мокети – за предпазване от щети
Професионално пране на мокети – за пестене на усилия и нерви
Професионално пране на мокети – за пестене на време
Професионално пране на мокети в Praneto.bg

Запази си час

Оценете тази страница