Пране на седалки

Използвайки професионални машини и препарати отстраняваме до 99.8% от нежеланите замърсители.

Прането ЕООД
Пране на седалки

Дори да използвате автомобила си рядко, той пак ще има нужда от качествено пране на седалките поне 1-2 пъти годишно.

Независимо дали става въпрос за разлято кафе или светло петно от незнайно какво, което не изчезва, петната от седалките на колата са неприятни и карат колата да изглежда мръсна. Те могат да намалят стойността на препродажбата на вашия автомобил и да ви накарат да се чувствате неудобно всеки път, когато возите някого. Добрата новина е, че повечето петна могат да се премахнат чрез подходящо пране на седалките, дори да са много упорити. За да е сигурно, че работата ще бъде свършена качествено и без да се създават повече щети, препоръчваме да се обърнете към специалисте по пране на седалки.

Имате ли нужда от пране на седалките

Виж повече:
Пране на седалки 1 - по-качествено
Пране на седалки по-често пране на седалките, но с по-щадящи препарати
Много хора не се досещат, че имат нужда от пране на седалките. Но седалките на автомобилите доста приличат по структура на меката мебел у дома, са тази разлика, че е много по-лесно да се зацапат. В автомобила влизаме с мръсни обувки и/или дрехи, хвърляме по седалките пътни чанти и раници, децата стъпват с обувки или се хранят отгоре им, домашните любимци влизат тук директно отвън, без да можете да ги изкъпете, както у дома. Всичко това прави седалките в автомобила много по-мръсни в много по-кратки срокове, докато нуждата от пране на седалките стане очевидна. Има хора, които почистват автомобила си с прахосмукачка почти всеки ден, особено ако имат малки деца или домашни любимци. Обикновено те смятат, че в такъв случай няма съществена нужда от пране на седалките. Но грешат. Прахосмукачките издърпват само праха от повърхностния слой на тъканите, докато натрупаната мръсотия, попилата пот, разлетите течности, трохите, космите на домашните любимци остават в дълбочина, дори в пълнежа на седалките и няма как да бъдат отстранени, освен с пране на седалките. Ако правите пране на седалките, като просто сваляте и перете калъфите им, също няма да постигнете нужния резултат. Под външния приличен вид продължават да се крие попила мръсотия, която може да мирише неприятно, да захабява седалките и да скъсява живота им. Нещо повече, в замърсените седалки с удоволствие се размножават бактерии, микроби и акари, които могат да бъдат опасни за здравето на вас и децата ви.

Колко често се прави пране на седалките

И сами разбирате, че няма как да минете без пране на седалки. Колкото по-качествено, толкова по-добре. Но и не прекалявайте с честотата. За повечето автомобили е достатъчно да се прави пране на седалките един-два пъти в годината. Ако обаче имате домашни любимци, които често возите, може да се наложи да имате нужда от по-често пране на седалките, за да се справите с натрупването на неприятната миризма. Ако имате малки деца, които неволно стъпват с обувки, разливат сок или ронят храна, също препоръчваме да правите по-често пране на седалките, но с по-щадящи препарати.

Пране на седалки – за дълъг живот

Пране на седалки 2 - за по-добро здраве
Пране на седалки ще ви спаси от всички проблеми
Замърсяването на тъканите и кожата скъсява значително живота им. Влакната, в които се е натрупала мръсотия, се увреждат много по-лесно; кожата губи еластичността си и се напуква; дунапренът в пълнежа става ронлив или слепнат и губи формата и удобството си. Дълбокото пране на седалките ще ви спаси от всички тези проблеми и ще ви позволи да се радвате на чист и красив интериор в автомобила дълго време.

Пране на седалки – за безопасност

Нито вие, нито децата, нито пътниците ви заслужават да прекарват часове наред, седнали върху мръсотия, в близост до акари, бактерии и микроби. Редовното пране на седалките ще ви отърве от тези опасности за здравето и ще направи автомобила ви много по-приятно и здравословно за обитаване място.

Пране на седалки – за уют

Пране на седалки 3 - по-специфични препарати
Пране на седалки за перфектен вид и уют в автомобила
Никой не харесва да стои на място, което изглежда мръсно и запуснато, но ако не правите редовно пране на седалките, вашият автомобил може да изглежда точно така. Прахосмукачката не може да премахне петната, нито да върне цветовете на тъканите, посивели от наслоените замърсявания. Това може да стане само с дълбоко и качествено пране на седалките, което ще ви гарантира перфектен вид и уют в автомобила.

Пране на седалки от кожа

Кожените седалки имат нужда от специална поддръжка, тъй като се почистват по-трудно и имат нужда от по-специфични препарати и техники. Когато се прави пране на седалки от кожа, се използват специализирани препарати първо за почистване, а след това и за защитаване на кожата от следващи замърсявания и напукване. Освен това при пране на седалки от кожа се използват специални препарати за премахване на петна, които могат да са различи за различните петна и трудно могат да се намерят в потребителската търговска мрежа. Процедурата при пране на седалки от естествена или изкуствена кожа е малко по-различна, доколкото може да има нужда от специфични препарати. Това е причината горещо да препоръчваме да търсите професионално пране на седалки от кожа. Освен подходящите специализирани препарати, специалистите имат и познанията, и опита да се справят с различните петна по капризната кожа. При професионално пране на седалки от кожа се използват и специализирани машини, които да осигурят качествен резултат и истинска защита на тапицерията.

Пране на седалки от тапицерия

Пране на седалки 4 - професионални препарати
Качествена машина за пране на седалки
Тапицериите от плат попиват повече мръсотии, но и са по-непретенциозни при почистване на петната. Те позволяват при пране на седалки препаратите и водата да проникнат по-дълбоко и да се справят и със замърсяванията във вътрешността, но и тук неподходящите химикали могат да увредят тъканите. Те обаче съхнат по-дълго време и е много важно да се внимава с количеството на препаратите и водата, които се използват при пране на седалки от такъв тип. Важно е също да се използва и качествена машина за пране на седалки, която да изсмуче огромната част от влагата, за да могат седалките да изсъхнат бързо и добре.

Професионално пране на седалки в Praneto.bg

Когато поръчате пране на седалки в Praneto.bg, получавате страхотно качество, без почти никакви усилия и време от ваша страна. Работим с професионални препарати за пране на седалки и използвате специализиран екстрактор Karcher, благодарение на който седалките остават идеално чисти и почти сухи, за да можете да ги използвате отново само след няколко часа. По време на процедурата по пране на седалките първо ще изсмучем праха и ще ви отървем от петната, останали по тапицериите. Следва пране на седалките със специализиран препарат и мощно изсмукване на влагата заедно с отделената мръсотия. Това е пране на седалки, от което ще останете напълно доволни. За да се възползвате от нашата услуга – пране на седалки, позвънете на телефон 0899861631. Имате ли нужда от пране на седалките Колко често се прави пране на седалките Пране на седалки – за дълъг живот Пране на седалки – за безопасност Пране на седалки – за уют Пране на седалки от кожа Пране на седалки от тапицерия Професионално пране на седалки в Praneto.bg
  • Пране на седалки 5
    Пране на седалки 5 – Разгледайте при нас!

Запази си час

Оценете тази страница