Пране на столове

Когато правите основно почистване на дома си, перете килимите и пердетата, поръчвате професионално пране на диваните, сещате ли се за пране на столовете?

Прането ЕООД
Пране на столове

Когато правите основно почистване на дома си, перете килимите и пердетата, поръчвате професионално пране на диваните, сещате ли се за пране на столовете? Когато чистите офиса, сещате ли се да поискате и пране на столовете? Да, столовете са също толкова замърсени, колкото всички останали мебели, които използваме, и имат нужда от специални грижи, за да останат красиви и чисти. Особено когато са тапицирани. Ето какво трябва да знаете за работата по пране на столовете.

Запази си час

Пране на столове – защо е нужно?

Както всички останали меки мебели, тапицираните столове имат мека седалка от дунапрен или пяна, покрита с тапицерия от плат или кожа. Всички тези материали имат свойството да привличат и задържат в себе си прах, микроби, бактерии, пот, замърсявания, петна, косми и всякакви други нечистотии. С времето цветовете се размиват, седалките и облегалките потъмняват от замърсяванията, започват да разнасят неприятни миризми и при сядане да връщат във въздуха прашинки и микроби.

Виж повече:

Именно затова имат нужда от специална грижа под формата на пране на

Пране на столове 1
Пране на столове извършвано от професионалисти

столове. Когато правите редовно пране на столовете, не само ще си осигурите истинска хигиена, но и ще подобрите външния им вид. След това те изглеждат много по-свежи, цветовете отново грейват, петната изчезват и цялата обстановка в помещението става далеч по-уютна и приятна.

Пране на столове у дома

Столовете са едни от най-използваните мебели у дома. Ако стоят около кухненската маса, това създава още повече рискове от зацапване и поява на петна от храни и напитки, особено ако ги използват малки деца. Домашните

Пране на столове 2
Пране на столове със специални препарати

любимци също често обичат да седят на тапицираните седалки, което създава още по-голяма нужда от пране на столовете, за да живеете в хигиенична и здравословна среда.

Пране на столове в офиса

На офис столовете служителите прекарват дълги часове всеки ден, което е предпоставка за бързо замърсяване заради постоянният контакт с дрехите и кожата, както и напитките и похапването на бюрото по време на почивките. Ето защо честото пране на столовете в офиса е задължително – не само заради хигиената на мястото, но и заради здравето на служителите в него.

Колко често се препоръчва пране на столове

Специалистите препоръчват пране на столовете у дома да се извършва поне

Пране на столове 3
Пране на столове – за да изглеждат винаги като нови

веднъж на 6 месеца, а на тези в офиса – на всеки 4 месеца.

Тези срокове за пране на столовете гарантират, че тапицериите няма да се замърсяват прекалено и почистването ще става по-лесно. При пране на столовете с такава честота можете също да разчитате, че те ще запазят добрия си външен вид и добрата си форма възможно най-дълго, така че няма да се налага в близко бъдеще да ги заменяте с нови.

За колко време се прави пране на столовете

Времето за пране на столовете е различно – то ще варира според броя на столовете, големината им и степента на зацапване. Ако все пак искате да се ориентирате, процедурата отнема около 15 минути на стол в добро състояние. Този период обаче може да стигне до 30 минути, ако се налага пране на столове с упорити петна или сериозни замърсявания.

Можете ли да ползвате столовете веднага след професионално пране на столове

Не. Процедурата по пране на столове означава, че меките им седалки и облегалки ще бъдат напоени с воден разтвор на препарат. И въпреки че с мощните машини течността се изсмуква, тъканите ще останат влажни още известно време. На практика след пране на столовете ще можете да седнете отново по тях след около 6 до 8 часа, в зависимост от материалите на самите столове и околната температура.

Как протича професионалното пране на столове в Praneto.bg

Пране на столове не означава, че мебелите ще бъдат залети с вода и търкани като на автомивка. Когато поръчате професионално пране на столове, специалистите ще посетят дома или офиса ви, за да извършат процедурите на място. Макар че внимават с разтвора на препарата, мокрят внимателно и използват специални машини за изсмукване на течността при пране на столове, ще е добре да сте подготвени за малко неразбории по пода. При

пране на столовете все пак е възможно да потече разтвор, който е поел от замърсяванията, затова препоръчваме под столовете да има лесен за почистване от течности под или покритие.

Пране на столове 4
Пране на столове от професионалисти

Ето стъпките, през които преминаваме, когато правим професионално пране на столове в офиса или дома ви:

 1. Сухо почистване с прахосмукачка. Тази първа процедура е необходима при пране на столове, за да премахне всички едри замърсители и прахта. Така те не навлизат дълбоко в меките части и не затрудняват нататъшните процедури.
 2. Специална грижа за петната. Ако по тапицерията има петна, при пране на столовете ще се погрижим специално за премахването им.
 3. Нанасяне на разтвор на препарат. Ще нанесем воден разтвор на сертифициран почистващ препарат, предназначен за пране на столове и мека мебел. Той гарантира перфектно отстраняване на замърсяванията в дълбочина и прави процесите по пране на столове ефикасни. Препаратът е безвреден за здравето, така че може да се използва при пране на столове в помещения с малки деца, домашни животни и хора с алергии.
 4. Изплакване и подсушаване. Това е последната стъпка по пране на столовете. Тук използваме професионална машина за пране на столове и тапицерии с голяма мощност, която изсмуква разтвора заедно със замърсяванията, разтворени в него. Едновременно с това се получава и подсушаващ ефект, за да може при пране на столовете да
  Пране на столове 5
  Пране на столове от кожа

  не увредим конструкцията им и да им позволим да изсъхнат максимално бързо.

 5. Почистване на конструкцията. Разбира се, няма как да извършим пране на столовете, без да се погрижим за чистотата и на останалите части по тях. Ще почистим внимателно краката, облегалките, подлакътниците и всички нетапицирани части с подходящи за съответния материал препарати, без значение дали са от дърво, метал или пластмаса. Така ще ви гарантираме, че сме извършили цялостно почистване и пране на столовете ви, че изглеждат перфектно и можете спокойно да ги използвате отново.
 6. Изсъхване. След като приключим с работата по пране на столовете, трябва да ги оставим да доизсъхнат на проветриво място, тъй като ще бъдат все още леко влажни. Можете да ги използвате 6 до 8 часа след работата ни по пране на столовете.

Можете да поръчате професионално пране на столове от формата за запазване на часове, както и да се свържете с нас по телефона или чрез Вайбър канала ни за допълнителни въпроси.

Пране на столове – защо е нужно?

Пране на столове у дома

Пране на столове в офиса

Колко често се препоръчва пране на столове

За колко време се прави пране на столовете

Можете ли да ползвате столовете веднага след професионално пране на столове

Как протича професионалното пране на столове в Praneto.bg