Пране на холови гарнитури

Домашно или професионално пране на холова гарнитура – какво да изберете

Прането ЕООД
Пране на холови гарнитури

Прекарваме много време по диваните и фотьойлите у дома – на тях почиваме, гледаме телевизия или филми, срещаме се с приятели или водим семейни разговори. Ето защо никак не е чудно, че холовите гарнитури се зацапват бързо. Ако не ги почиствате своевременно, в тях се натрупват прах, микроби, пот, акари, косми, петна от храни и напитки или от домашните любимци и в крайна сметка започват да излъчват неприятни миризми. Ето защо професионалистите препоръчват да правите пране на холова гарнитура поне веднъж на шест месеца, а ако имате домашни любимци, малки деца или страдате от алергии – дори по-често.

Запази си час

Редовното пране на холова гарнитура ще ви помогне да запазите приятния аромат, свежите цветове и добрия външен вид на мебелите. И все пак е важно да знаете какво и как да направите, в противен случай ще получите повече главоболия, отколкото добри резултати.

Виж повече:

Но какво да изберете – да се погрижите сами за всичко или да повикате специалисти по пране на холова гарнитура? Нека помислим заедно.

Домашно пране на холова гарнитура

За да си направите сами пране на холова гарнитура, ще са ви необходими

Пране на холови гарнитури 1
Пране на холови гарнитури директно във вашия дом

подходящи за тапицерията и петната препарати, както и достатъчно познания как да ги използвате безопасно и правилно. Ако не разполагате с такива познания, рискувате да увредите тъканите, да запечатате петната завинаги и дори да нанесете щети върху конструкцията на мебелите.

От друга страна, при домашно пране на холова гарнитура рискувате да нанесете твърде много течност по седалките. Тя ще се просмуче до основите на мебелите, ще попие в тях и ако са дървени, може да ги увреди или да провокира появата на мухъл.

Не на последно място, при домашно пране на холова гарнитура ще е трудно да изсмучете цялата течност, за да не чакате твърде дълго мебелите да изсъхнат и за да не мухлясат от задържаната влага. За да се справите с подобна задача, ще ви е необходим специализирана и скъпа машина за пране на холова гарнитура, но тъй като няма да я използвате много често, тя ще се превърне в твърде голяма и излишна инвестиция.

Професионално пране на холова гарнитура – за перфектно качество

Пране на холови гарнитури 2
Пране на холови гарнитури с висококачествена техника

Когато поръчате професионално пране на холова гарнитура, ще си осигурите цялостно елиминиране на всички петна, мръсотии, микроби и миризми в дълбочина. Така ще можете да използвате любимите мебели много по-дълго, като през цялото време те ще изглеждат чисти и приятни. Освен това, качественото пране на холова гарнитура прави въздуха у дома по-здравословен и свеж, тъй като от мебелите спират да се излъчват прашинки и неприятни миризми.

Професионално пране на холова гарнитура – за специална грижа

Специалистите по пране на холова гарнитура познават добре препаратите, тъканите и видовете петна. Те знаят какво и как да направят по време на пране на холова гарнитура, за да гарантират добри резултати и истинска чистота.

Препоръчваме професионално пране на холова гарнитура и когато трябва да полагате специални грижи за членове на семейството с алергии към прах или полени, както и за страдащи от астма или други хронични респираторни заболявания. В такива случаи професионалното пране на холова гарнитура е най-добрият начин да осигурите качествен въздух и съвършена чистота на мебелите, за да оставате спокойни у дома.

Професионално пране на холова гарнитура – за пестене на средства

При професионално пране на холова гарнитура не се налага да купувате

Пране на холови гарнитури 3
Пране на холови гарнитури от професионалисти

скъпи препарати или машини, за да получите необходимата хигиена. Истината е, че добрите препарати и уреди струват доста, но се използват рядко, така че в дългосрочен план не са рентабилна инвестиция. Освен това машините за пране на холова гарнитура са доста обемни и трябва да имате достатъчно място и подходящи условия да ги съхранявате, още повече, че ще ги вадите за използване само няколко пъти годишно.

Простата аритметика показва, че е по-евтино (и по-лесно) да поръчвате професионално пране на холова гарнитура, когато е необходимо. Още повече, че с професионално пране на холова гарнитура ще получите резултати, каквито рядко бихте постигнали сами.

Професионално пране на холова гарнитура – за пестене на време

Когато не знаете какво точно трябва да правите и нямате навика да го правите, то винаги отнема страшно дълго време. Ако тепърва се учите как да

Пране на холови гарнитури 4
Пране на холови гарнитури – най-доброто решение за вашия уют

използвате препаратите и машините за пране на холова гарнитура, тази работа може да ви отнеме цял ден. Нещо повече, неправилното използване на препаратите и машините за пране на холова гарнитура може да я остави твърде мокра и да са ви нужни дни, докато изсъхне и стане годна за употреба.

От друга страна, професионалното пране на холова гарнитура става доста бързо. Трудно е да се предвиди точно колко ще продължи едно пране на холова гарнитура, тъй като продължителността на процедурата зависи от степента на замърсяване, вида на материята и големината на мебелите. И все пак специалистите ще дойдат в дома ви и ще си тръгнат скоро, а на вас ще са ви нужни само 6 до 8 часа, за да може мебелите да изсъхнат добре и да ги използвате отново.

Ето защо професионалното пране на холова гарнитура е добра идея, когато предпочитате да разполагате със свободното си време за по-приятни или полезни за вас занимания. Но можете да поръчате професионално пране на холова гарнитура и когато чакате гости на следващия ден и имате нужда от бързо и качествено почистване на дома.

Професионално пране на холова гарнитура – за кожените тапицерии

Всеки вид тапицерия изисква специфични грижи, но кожените покрития са особено претенциозни по отношение на почистването. Ако изберете

Пране на холови гарнитури 5
Пране на холови гарнитури с уникални препарати

домашно пране на холова гарнитура от кожа, рискувате да увредите завинаги материята – петната да попият, кожата да се напука или разкъса.

Специалистите по пране на холова гарнитура от кожа знаят много добре как да се грижат за нея, как да я почистват и съхраняват в добра форма. Рисковете от домашното пране на холова гарнитура от кожа са много повече и по-големи, отколкото при професионални услуги. Препоръчваме винаги да поръчвате професионално пране на холова гарнитура от кожа, за да можете да съхраните страхотната ѝ визия и да я използвате максимално дълго.

Професионално пране на холова гарнитура от Praneto.bg

Можете лесно да запазите час за професионално пране на холова гарнитура в Praneto.bg, като използвате бързия ни формуляр. За повече въпроси за пране на холова гарнитура можете да се свържете с нас по телефона или чрез нашия Вайбър канал.

Домашно пране на холова гарнитура

Професионално пране на холова гарнитура – за перфектно качество

Професионално пране на холова гарнитура – за специална грижа

Професионално пране на холова гарнитура – за пестене на средства

Професионално пране на холова гарнитура – за пестене на време

Професионално пране на холова гарнитура – за кожените тапицерии

Професионално пране на холова гарнитура от Praneto.bg